12 JULI 2021

Jobbat fokuserat hela dagen. Funderar, ändrar och skriver om min investeringsprocess och metod.

Har byggt och sammanställt en checklista som jag från och med nu måste gå genom och bocka av på en utskrift innan jag genomför köp i en aktie. Jag faller in i system ett så lätt, måste aktivera system två hela vägen. Inte enbart i analysdelen. Det är lätt att genomföra en investering ”bara” för att man lagt ner flera dagar på en analys. Men checklista är viktig, och för mig bra tror jag. Att fysiskt bocka av med en penna gör att jag måste tänka till än mer.

Har saknat en översikt och struktur över mina analyser. Nu har jag ingen bra koll när jag skrev dom, vilken riktkurs, värdedrivare osv. Måste på ett bra och snabbt sätt kunna se uppsida, värdering på mina innehav och de bolag jag följer. Har byggt i excel två flikar. Har helt sonika snott upplägget från Affärsvärdens analysarkiv och uppsida. Så nu ser jag på ett snyggt sätt när jag gjorde analysen, målkurs, och uppsida. Om jag har publicerat den på min hemsida eller på twitter. Även bra när när man gjort en analys, men kommit fram till att aktien är för dyr i nuläget, och vill ha den under bevakning. Och bra såklart att kunna gå tillbaka och se vad som blev rätt och fel.

I portföljen har jag gjort tre justeringar.

Sålt Prototo (82) pga av värderingen. Aktien handlas till p/e 29 nästa år. Har börjat räkna ut på stängda affärer vilket bidrag (contribution) positionen har gett till totalportföljen. Måste börja tänka mer 80/20. Inte lägga tid på fel saker. Profoto gav contribution på +0.1%. Men hade jag fått ok tilldelning vid IPO:n hade den bidraget mer såklart.

Ökat Hartman (530) med 1% till 3% och samma sak med Angler (24.25), upp till 3%. Båda aktierna visar på en ev. botten här och kan eventuellt bryta upp.