2 JULI 2021

Kl 08

Sovit dåligt och känner mig trött och ur balans. Får vakta på mina beslut idag.

Kan bli en rough öppning. DI körde en artikel om Azelio, indikerande att några av deras produktionsmål var i fara. Plus att några kunder har agerat oseriöst, bla Masens VD som anklagas för att missköta bolaget och lades med reseförbud i våras.
Jag kan bara lita på vad ledningen säger och kommunicerar och tro på det. Ägarna i Azelio andas kvalitet. Svårt läge. Men bara misstank om misstanke om att det är problem är inte bra. Förtroende ÄR enormt viktigt. Avvaktar och ser hur aktien handlas.

Ser fler och fler bra lägen. EVO (1384) ser ut att vända i 4h och dag. Värderingen är såklart ansträngd och sentimentet fortfarande negativt efter Maltas grålistning. Har tagit 4% position, få se hur den utvecklas.

Embracer (218) sålde av kraftigt efter att Stillfront genomfört en telefonkonferens med analytiker och guidat ner. Aktien tankade -11% och Embracer – 6% åkte med av bara farten. Gjorde bedömningen att det var en överreaktion och aktien är översåld. Tar väldigt sällan swingpositioner men jag bedömde att det här läget var intressant. Aktien stängde dock svagt, day low så den bör fortsätta ner x antal dagar efter en svag impuls ner i kombination med svag stängning. Har 3% position.

Kl 11

Evo (1411) visade styrka och bröt upp genom 1400, adderade upp till 18% av portfölj. Gav 1394. Aktien bör orka upp till 1560-1600.

Azelio (44.2) handlade ner som mest -29% till 37.30. Jag tog ett djupt andetag och frågade mig själv: har någonting fundamentalt förändrats i bolaget? Är det information om att tekniken inte fungerar? Svaret är nej på båda frågorna. Pareto (80 kr target) gick ut och tyckte reaktionen var överdriven. Lyssnade på intervju med VD på DI tv. Läste om pressreleasen de gått ut med. Min slutsats är att detta inte påverkar framtiden. Bolaget har väldigt många fler MOU:er i olika länder som sänker risken. Jag ökade 2k aktier (38.8). 5% pos. Gav 48.

Embracer (220) har svårt att studsa upp, utländska mäklare på säljsidan. Ökade till 5% av portföljen, avvaktar. Gav 222.

Byggmax (82) skalade ner från 36% till 10% på c81 enligt plan efter de kom ut med att de köpt en lågpriskedja i Norge. Bolaget gör allt rätt nu. Gav 73.

Kambi (444) , skalade ner till 10% av portföljen då jag hade för stor position. Gav 411.

Securitas (139), skalade av till 1%. Gav 133.3. Min värdering ligger på 150 kr där även den långa trendkanalen i vecka finns. Aktien bör rekylera ner till 135, då omtag.

Nytt ATH i portföljen trots Azelio.