23 JULI 2021

Kl 22

Vet inte hur många gånger som marknaden överraskar mig med rörelser som jag tycker är helt orimliga. Både på uppsidan och på nedsidan. Jag har fastnat otaliga gånger med för stor position över rapporter och brukar därför skala ner till 5% över en rapport, oavsett hur säker jag är på caset.

Inför Kindreds (145) Q2:a idag så gjorde jag inte det utan låg på 10% då jag ville öka mer om aktien tankade. Och aktien tappade idag, som mest -7.4% trots väldigt fin rapport. Överraskad? Nej, faktiskt inte. Jag ökade under dagen till 12%. Jag tycker jag har ok koll på värdering och caset.

Inför Kambis Q1:a skalade jag ner till 5% och det gjorde att portföljen inte tog så mycket stryk när aktien gick ner kraftigt från 520 till 400 och jag kunde köpa på lägre nivåer. Till skillnad mot Kindred så ville jag inte ligga för tungt i Kambi över Q2 rapporten då reaktionen efter Q1:an var så kraftig. Rapporten var mkt bra och aktien ner -11.5%. Jag ökade enligt min plan och har nu 9% av portföljen. Kan tänka mig att öka mer.

Ökade även i Betsson (69.5) då aktien drogs med ner av Kindred, har 9% nu. Köpte mer Evo (1504), har 12%.

En aktien kan lätt röra sig +/- 10 till 20% efter en kvartalsrapport. Om man får FOMO och rädd att missa en ev uppgång efter rapport kommer du väldigt ofta få flera tillfällen att komma in i aktien på rekyler. Men om du åker på en nedgång på -25% med stor position är det mycket svårare att hämta upp förlusten. Så skala av innan rapport så kommer du agera på ett bättre sätt och skydda ditt kapital.