26 JULI 2021

Kl 13:30

Tillbaka framför skärmarna igen efter en veckas semester. Funderat mycket på min investeringsprocess (som vanligt). Ofta när jag får tid från desken och tar ett steg tillbaka så inser jag att det bästa är att vara mer långsiktig för att generera hög avkastning. Har senaste året varit för kortsiktig i min investering i kombination med för stora positioner. Men det har tyvärr betalat sig vilket är farligt, då det är lätt att tro att det kommer fungera i framtiden. Kortsiktigheten i kombination med för stora positioner har medfört flera problem för mig; jag blir sittande och stirrar på kursförändringar, blir mer påverkad av aktiers svängningar. Istället för att utnyttja volatiliteten blir jag påverkad på ett negativt sätt. Dessutom kändes det som jag inte använde min tid så effektivt som möjligt. Jag vill frigöra tid att lära sig bolag, värdera och fördjupa mina kunskaper.

I min momentumstrategi, vill jag att aktien ska trenda upp i både månad- och veckodiagram, för att initiera en position på 5%. Om/när sedan dag gav köpsignal adderar jag ytterligare 5%, till totalt 15% position. Om även 4h signallerade köp kunde jag ta upp till 30%. Detta ändrade jag till max 15% (i 4h) för någon månad sedan för att inte hamna i för stora positioner. Men det har skavt lite. De stora förändringarna i avkastning görs över tid. När jag dessutom värderar aktier kommande 1-3 åren blir det inte konsistent.

Så nu har jag genomfört en ganska stor förändring för mig. Jag tar bort 4h helt från skärmarna och ersätter 4h med dagsdiagram. Sätter vecka som mitt primära verktyg och flyttar även månadsdiagrammet mer centralt på min workspace så att den är mer i fokus. Förhoppningsvis kommer detta medföra att jag kan slappna av, låta marknaden jobba för mig och inte påverkas av brus, utan fokusera på de stora trenderna och frigöra tid för analys.

Gått genom Kindred och Betssons Q2:or och postade ut på twitter. Fortfarande varmt i Stockholm.