30 juni 2021

Otrolig stark dag för mina innehav igår, tog ut ATH rejält. Allt känns såklart fantastiskt när det är sommar, sol och man ligger rätt.

Har analyserat och tittat på MAG Interactive under några veckor. Mycket ser bra, men avvaktade pga att jag hade svårt att få ihop värderingen. Fokus på tillväxt och gör förlust. Dessutom brukar rapportreaktionerna vara våldsamma tidigare rapporter. Vet att många väldigt duktiga investerare ligger investerade i bolaget; Pappakeno, ValueGarp, NemCap mfl. Idag släpptes Q3:an och Mag inte bara växer utan visar även på ett positivt ebitresultat. Köpte aktier i callen, sikar på 5% av porföljen. Aktien är i stark trend på månad, har vänt upp i vecka och dag. Momentum är positivt.

Dubblade min position i Azelio igår, 5% nu, gav 50.2.

Ökade från 3% till 10% i Securitas efter att aktien visar momentum, gav 133.2

Läser ”The power of bad” av Tierney och Braumeister. Boken  rekommenderades av Lonewolf (twitter)  för jag vet inte hur länge sedan i podden Fill or Kill. Bra att lära sig förstå varför hjärnan och männinskan fokuserar och tar åt sig mer av dåliga saker än av bra. Det är genetiskt och inprogrammerat. Jag hade en period där inrikesnyheter och politik påverkade mig på ett väldigt dåligt sätt. Matades av dåliga rubriker och min fokus blev att leta upp nyheter som bekräftade min tes. Det var inte bra och jag beslutade mig för att helt enkelt sluta läsa tidningar och nyheter. Har inte läst inrikesnyheter på över ett halvår och jag känner mig mer glad och balanserad nu.

I boken förklaras varför vi blir mer påverkade av dåliga upplevelser. Att det krävs i princip fyra bra saker för att balansera en dålig. Har funderat varför jag mår så mkt sämre när jag har en dålig börsdag vs en bra. Varför en förlust känns tyngre än en vinst. Boken förklarar. Finns mkt forskning och boken ger mig nycklar att förstå mina reaktioner  och därmed kan jag utvecklas.

Spelbolag – sentiment, sentiment, sentiment. Evo (1370) tappar trots DNB sätter  köp, 1700 kr. När en aktie väl har rullat över  och tappar momentum så fortsätter trenden ner. Fascinerande varje gång.