7 JULI 2021

Kl 9:40

Informationsvacuum innan Q2:orna kommer, låg likviditet iom sommarbörs gör det svårt att titta på pris. Det blir till att sitta på händerna.

Secutritas (141) fortsätter visa styrka och rekylen jag trodde skulle komma verkar komma på skam. Byggmax (85.4) visar styrka. Q2:an nästa vecka på torsdag. Vill inte gå in i den över 5% in i rapporten så sitter på händerna nu.

Allgosar kör som vanligt ner Kambi (432) och EVO (1434) på morgonen. Kambi har ofta en förmåga att göra djupare rekyler än jag tror.

Kl 20:00

Jobbar konstant med min process och investeringsfilosofi. Har varit i ett läge senaste veckorna där jag är osäker på det mesta. Fungerar min process? Eller har jag bara haft tur i en bullmarknad? Hur hårt ska jag hålla på mina regler? Det som fungerat sista åren kanske inte fungerar i en annan typ av marknad. Det känns påfrestande att inte bottna i sin egen förmåga. Kanske är läge att ta ett steg tillbaka, reflektera.

Tänker på Howard Marks tankar om risk. Att det inte är möjligt att veta hur riskfylld en investering är. Inte innan och inte efter. Oavsett om du tjänade pengar eller inte på investeringen är det omöjligt att veta hur riskfylld investeringen var.  Antalet möjliga framtida utfall innan investeringen är oändliga. Och det som sedan hände efter investeringen är gjord gör att risken i din gjorda investering är okänd. Du kan läsa Howard Marks memo från 2006 där han utvecklar ideèn  HÄR.