9 AUG 2021

Kl 13:30

Detta är minst tredje gången min portfölj havererar när jag har en veckas semester. Sportlovet 2020 small corona. Sportlovet 2021 var det allmän bäs i portföljen och förra veckan imploderade iGaming och gaming då negativa sentimentet från veckan innan tog ordentlig fart.

När jag lämnade skärmarna 29 juli (torsdag) hade jag ökat upp i mina innehav då jag tyckte det såg bra ut men redan på fredagen började sell-offen. Jag småköpte i mobilen i de svagaste namnen. Evo, Kindred, Kambi, Rovio, Stillfront, Magi mfl. Spiken kom 5 augusti (torsdag) när Penn som använder Kambis sportbok köpte Score Media, ett Kanadensiskt bolag. Penn beslutade därmed att avsluta samarbetet med Kambi och utveckla en egen sportbok. Kambi -30%. Portföljen havererade från +67% YTD till +53% då jag hade byggt för stora position i Kambi men även Kindred och Evolution. I princip alla andra av mina innehav var ner kraftigt.

Jag blir så trött på mig själv. Jag har under så många år utvecklat en metod och process just för att inte hamna i dessa härvor. Om jag följer mina regler köper jag inte en position i en aktie om trenden och momentum är negativt, oavsett värdering. Nu fokuserade jag för mycket på min värdering och ignorerade alla varningssignaler och jag får stå mitt kast. Det positiva är att jag gjort grundlig analys på mina innehav så nu är det bara att rida ut stormen. Jag har inte gjort några förändringar och kommer gräva ner mig i en skyttegrav och härda ut. Återigen måste jag gå tillbaka och ta mig i kragen. Jag måste kunna lita på mig själv, att inte bryta mina uppsatta regler. Känner mig som en person som lider av allvarlig beroendeproblematik.

De regler jag bröt är:

  1. Ta enbart position i positivt momentum
  2. Skala ner innehaven innan jag åker bort och är borta från skärmarna
  3. Handla inte i mobilen på magkänsla
  4. Köp inte för stora positioner

Tillbaka till ritbordet, addera till min investeringsstrategi och återigen, börja jobba med mig själv. Försök förstå varför jag bryter mina regler och hur jag ska komma tillrätta med det. Tungt nu.