HARTMAN

3 juli 2021 – Analys

SUMMERING

HARTMAN (529) är en gammal bekant som jag investerade i maj till juli 2020. Det var efter jag lyssnade på Kvalitetsaktiepodden som jag fick upp ögonen på bolaget, du kan lyssna här på avsnitt 59 HÄR. Hartman är ett Danskt kvalitetsbolag. Ägg- och fruktförpackningar. Bolaget bildades 1917. Deras hemsida finns HÄR.

MARKNADER

Hartman har tillverkning och försäljning på lite ostabila marknader därav relativ låg värdering till de fina historiska omsättning- och tillxäxtsiffrorna. Men de har varit väldigt duktiga på att navigera genom värdskrig, depressioner och pandemier tidigare.

VÄRDERING

Nu har aktien rekylerat ner sedan toppen i maj och jag tycker aktien ser aptitlig ut. Skriver en snabbanalys:


Historiskt har bolaget levererat senaste 7-åren (per år): Oms. tillväxt +7.4%, vinsttillväxt 17%, ebitmarginal 11.7%. Bolaget guidar för helåret 2021: oms 2.7-3bn dkk med 14-17% ebit-marginal. Lägger jag in den omsättningen och marginalen handlas aktien nu på ev/ebit 11 för 2021. Historiskt har de värderats på samma, ev/ebit 11.

*står SEK men siffrorna är i DKK

Drar vi ut analysen till 2023 och sätter ev/ebit 11 finns en uppsida på c25%, 645 dk .DCF:en ger motiverat pris på 650 dk.

MOMENTUM

Detta lirar fint med den tekniska bilden. Aktien ser ut att bottna ur här och ev kan vända upp.

 

MIN TAKE

Normalt vill jag gärna ha momentum i ryggen när jag investerar, Harman är nu mer ett contrarian bet men värderingen är låg här och ok MoS.